SZOLNOK

2018.06.18. 18:43

Megütötte új ismerősét, majd ellopta a százezreket érő aranyláncát

Három és fél év fegyházra ítéltek első fokon egy huszonéves szolnoki fiatalembert, aki alkalmi ismerősének nyakláncát rabolta el.

Mészáros Géza

Az eset tavaly június 4-én Szolnokon történt. A belváros egyik népszerű szórakozóhelyén hajnali kettő körül kezdett el beszélgetni egymással a két férfi, ahonnan nem sokkal három óra után közösen távoztak.

Együtt sétáltak, amikor a vádlott az aranyláncáról kezdte kérdezgetni sétapartnerét, majd elé lépett, ököllel arcon ütötte, és kitépte a nyakából a háromszázezer forint értékű ékszert.

A Szolnoki Járásbíróság a közelmúltban hozott az ügyben elsőfokú ítéletet. A vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért három év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte, és az általa okozott háromszázezer forint kár megtérítésére is kötelezte.

Az ítélet nem jogerős.

Az ügyész a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelése és fegyház helyett börtön végrehajtási fokozat ­megállapítása miatt, míg a vádlott ­védője enyhítésért fellebbezett.

Ezért az ügy másodfokon, a ­Szolnoki Törvényszéken folytatódik – informálta lapunkat a törvényszék sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában