SZOLNOK

2018.09.30. 12:21

Elfogatóparancs volt ellene kibocsátva, ezért másnak adta ki magát

Egy férfit előbb 2017. szeptember 18-án este tíz óra körül rendőri intézkedés alá vontak, mert közlekedési szabályszegést követett el. Igazolvány nem volt nála, ezért a járőrök arra kérték, hogy diktálja be a személyes adatait.

Mészáros Géza

A férfi ellen több elfogatóparancs volt kibocsátva, bujkált a hatóságok elől, ezért úgy döntött, hogy nem a saját, hanem egy ismerőse adatait adja meg. Az eljáró rendőrök a bediktált adatok alapján az elkövetett közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki, amit a férfi „az ismerőse nevében” aláírt.

Néhány órával később egy másik rendőrjárőr-páros azonban ismét igazoltatta. Ekkor szintén az ismerőse adatait diktálta be, de nem járt sikerrel, mert az eljáró rendőr az arcképes nyilvántartás alapján megállapította, hogy valótlan adatokat közölt.

A férfi ekkor futásnak eredt, de a rendőrök perceken belül elfogták, és előállították az illetékes rendőrkapitányságra.

A Szolnoki Járásbíróság a férfit közokirat-hamisítás bűntette és hamis vád vétsége miatt egy év öt hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Erre azonban a másodfokú bíróság nem látott lehetőséget, és a napokban meghozott, az eljárást jogerősen lezáró határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában