SZOLNOK

2018.10.24. 16:24

Nem kapott cigit a cellatársától, ezért eltörte az orrát

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elkövetett testi sértés miatt emelt vádat egy fogvatartottal szemben. Az esetről dr. Varga Árpád megyei főügyész számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

A férfi tavaly október 24-én cigarettát kért zárkatársától, aki azonban ezt elutasította. A vádlott ezen feldühödött, a sértettre támadt, akit több ízben ököllel arcon ütött. A bántalmazásnak a cellába belépő fegyőr vetett véget. A megtámadott férfi nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén egy év négy hó szabadságvesztést, két év közügyektől eltiltást szabjon ki és zárja őt ki a feltételes szabadság kedvezményéből.

A Szolnoki Járásbíróság október 17-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a bűncselekményt beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ennek alapján a bíróság az új büntetőeljárási törvény szabályait alkalmazva, a visszaeső vádlottal szemben, az ügyészi indítványban meghatározott büntetést szabta ki.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában