frissítve/galériával

2019.03.28. 12:03

Még mindig ég a szemét Jászteleknél

Tűz keletkezett egy hulladéktelepen Jásztelek külterületén csütörtökön dél körül, ahol mintegy ezer négyzetméteren ég a szemét. Az oltás még mindig tart.

Szoljon.hu

A jászberényi hivatásos tűzoltók azonnal megkezdték a lángok oltását – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelem sajtóügyelete.

Jelenleg a helyszínen tartózkodnak a nagykátai és a hatvani hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, és a katasztrófavédelmi mobil labor is. Az egységek munkáját erőgépek is segítik.

Négy vízsugárral oltják a lángokat, és a helyszínen tartózkodó civileknek köszönhetően teherautó és homok segítségével igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését.

A helyszínre tart a zagyvarékasi Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a jászapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

A katasztrófavédelmi mobil labor Jászapátiban méri a levegő károsanyag tartalmát, tájékoztatásuk szerint nincs veszélyes anyag a levegőben.

FRISS – 17:35

Mintegy ezer négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét, Jásztelek külterületén. A jászberényi, a nagykátai, és a hatvani hivatásos, valamint a jászapáti és az Életjel mentőcsoport önkéntes tűzoltói öt vízsugárral oltják a lángokat. A tűzoltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az egységek munkáját erőgépek is segítik.

FRISS – 22:48

Mintegy harminc hektáros területen égett a kommunális hulladék Jásztelek külterületén. A jászberényi, a nagykátai, a hatvani hivatásos, valamint a jászapáti és az Életjel mentőcsoport önkéntes tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a tűz oltását. Munkájukat munkagépek is segítették. Az egységek jelenleg a még izzó részek felügyelet melletti leégetését végzik. A tűz környezetében méréseket végzett a katasztrófavédelem mobil laborja, de az egészségre ártalmas értékeket nem mutattak ki a szakemberek.

FRISS – Március 29 – 10:00

Jelenleg is az izzó részek leégetését végzik a jászberényi hivatásos tűzoltók. Az egység két járművel, egy fecskendővel és egy vízszállító autóval van a helyszínen, és oda tartanak a nagykátai hivatásos tűzoltók is.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában