KÉK HÍREK

2019.07.23. 12:53

Földrengés volt Jászberényben

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Jászberény közelében kedden – tájékoztatta Mónus Péter, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-vel.

Illés Anita

Közlése szerint a földmozgás helyi idő szerint 1 óra 14-kor mintegy három kilométeres mélységben keletkezett. A szakember hozzátette, hogy a rengést néhányan érzékelhették, de károkról eddig nem érkezett bejelentés.

Jászberényi ismerőseinket kerestük telefonon, hogy észleltek-e valamit a földmozgásból. A megkérdezettek többsége mélyen aludt, nem érzékelt semmit.

Egyik olvasónk, aki a hűtőgépgyári lakótelepen él elmondta, hogy éjjel valamikor egy és két óra között hirtelen felriadt.

– Fura érzéseim voltak, arra ébredtem, hogy nagyon fáj a fejem. Nem tudom az okát, hogy miért riadtam fel. Délelőtt hallottam a hírekben, hogy földrengés volt a városban. Akkor gondolkoztam el azon, lehet, hogy a földmozgást érzékelhettem valamilyen formában, csak nem tudatosult bennem, amikor felébredtem – vélekedett olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában