Jászkunság

2019.09.17. 16:30

A mobilhasználatot ellenőrzik a héten

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak ezen a héten a közlekedők az utakon, az egész ország területén. Hétfőn vette kezdetét ugyanis a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) által meghirdetett „Figyelemmel az útra” elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés.

Czakó Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A tavalyi bevezetést követően idén második alkalommal hirdették meg azt az európai kampányt, mely a járművezetők figyelmét elvonó tényezők visszaszorítására irányul. Erre azért volt szükség, mert egyre több olyan súlyos kimenetelű közlekedési baleset történik az utakon, mely a járművezető figyelmetlenségére vezethető vissza.

A rendőrök elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon „élőzés”, szelfizés.

Tavaly a kétnapos ellenőrzés során országosan tizenkétezer-háromszáz járművezetőt ellenőrzött a rendőrség. Menet közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt pedig ezeregyszázhuszonegy szabálysértési eljárást indítottak. Kovács Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, hogy szűkebb hazánkban szerdán és pénteken számíthatunk ellenőrzésre.

A témával kapcsolatban vélemény is írtunk, azt ide kattintva olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában