Kék Hírek

2019.10.24. 16:30

Megsokasodtak a megyében a tűzesetek

Az elmúlt két napban a tűzesetek voltak jellemzőek megyénkben. Főképp szabadtéren kapott lángra az aljnövényzet, de több helyen személygépkocsiban keletkezett tűz, míg Jászberénynél egy istálló szenvedett jelentős mértékű kárt.

Katasztrófavédelem

Forrás: Jászberény HTP

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere kedd délután Kisújszálláson, a Piac utcában. A város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére helyszínen lévő civilek a lángokat elfojtották, így az egység az áramtalanítás után egy vízsugárral megszüntette az izzást – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvannégy négyzetméteres istálló szerda délelőtt Jászberény külterületén, a Felsőmuszáj tanya térségében. A lángok egy közelben álló épületet, valamint egy száz darab körbálából álló kazlat veszélyeztettek. A jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők áramtalanították az épületet, az egységek négy vízsugárral oltották el a tüzet, és megakadályozták annak továbbterjedését. Az eset idején állatok nem voltak az istállóban.

Fotó: Jászberény HTP

Négy jármű ütközött össze szerda délelőtt Szolnokon, a Karinthy Frigyes úton. A balesetben három személygépkocsi és egy motorkerékpár volt érintett. A szolnoki hivatásos tűzoltóknak csupán az egyik autót kellett áramtalanítaniuk, majd letolniuk az úttestről.

Egy szeméttároló-konténer és egy betonfeljáró közé esett egy kerekesszékkel közlekedő ember szerda délután Cibakházán, a Szent István utcában. A szerencsétlenül járt férfit a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kézi erővel szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Tűz keletkezett egy személygépkocsiban szerda délután Szolnokon, a Verseghy úton. A tulajdonos megfékezte a lángokat, köszönhetően annak, hogy egy közelben közlekedő autóbusz sofőrje, valamint a környék lakói is adtak neki egy-egy porral oltó készüléket. A szolnoki hivatásos tűzoltók már csak füstölést tapasztaltak, az egység pedig hőkamerával átvizsgálta a járművet.

Száraz fű kapott lángra ötven négyzetméternyi területen szerda délután Jászárokszállás határában. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Foltokban égett aljnövényzet és nádas szerda délután Jászboldogháza külterületén. A jászberényi hivatásos és a jászboldogházai önkéntes tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be. A tűz egy magaslesben okozott kisebb mértékű kárt.

Foltokban, összesen kétszáz négyzetméternyi területen gyulladt meg az aljnövényzet szerda este Szolnok külterületén, a 32-es számú főút mellett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát – osztotta meg hírportálunkkal a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában