Kék hírek

2019.11.08. 16:30

Vádat emeltek egy gyermeküket veszélyeztető jászladányi pár ellen

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a Jászberényi Járásbírósághoz egy nő és egy férfi ellen 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vád szerint a vádlottak 2015 évtől 2017 novemberéig élettársi kapcsolatban álltak és együtt nevelték Jászladányban a nő előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekeit.

A pár önhibájából nem dolgozott, többször lakóhelyet változtattak, a lakóhelyük tisztaságával nem foglalkoztak. Télen az egyik házban nem volt fűtés. A gyerekek élelmezése nem mindig volt megoldott, többször éheztek. Az elhanyagolt házban a rágcsálók elszaporodtak, előfordult, hogy a patkányok megharapták a kicsiket a kezükön, arcukon.

A férfi több ízben bántalmazta a gyerekeket, valamint élettársát is a kicsik jelenlétében. Nevelési módszeréhez tartozott, hogy egyik sértettet köveken térdepeltette, illetve kiállította az esőben a ház elé.

A pár a gyerekek előtt többször veszekedett és előttük fogyasztott bódító hatású szert. A két felnőtt súlyos gondozási és nevelési kötelezettségszegése a kicsik értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A kiskorú sértetteket a gyámhatóság 2017. november 21 napján kiemelte a családból, majd nevelésbe vételükről döntött.

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy amennyiben a bíróság előkészítő ülésén a vádlottak beismerik a bűncselekményeket, a bíróság 1 év 10 hó szabadságvesztés büntetésre ítélje a vádlottakat, mely büntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre függessze fel. Az ügyészség kezdeményezte, hogy a bíróág az édesanya vádlott szülői felügyeleti jogát szüntesse meg– tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában