Kék hírek

2019.12.08. 14:00

Téli közlekedésbiztonsági akciót szervezett a rendőrség Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság AUTÓS NAP címmel nyílt napot szervezett Szolnokon.

police.hu

Forrás: Police.hu

A tél közeledtével megváltoznak az időjárási- és útviszonyok, amelyek megfelelően felkészített járművet és a nyári vezetéstől gyakran eltérő, óvatosabb vezetéstechnikát kívánnak meg a járművezetőktől. A Látni és látszani 2019 program keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. december 7-én AUTÓS NAP elnevezéssel nyílt napot szervezett a szolnoki Gulyás Sped Kft. üzemanyagtöltő állomáson.

Ezen a napon a benzinkút szakemberei műszaki ellenőrzéseket végeztek. Lehetőség nyílt műszeres állapotfelmérésre, amely kiterjedt a jármű futóművének, fékberendezésének, gumiabroncsainak, világító- és fényjelző berendezéseinek, akkumulátorának, hűtőfolyadék és ablakmosó fagyállóságának vizsgálatára – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a felnőttek részére tesztlapokkal készült, míg a gyermekek részére színezőt, kerékpáros tesztlapot, valamint gokart ügyességi pályát állított fel. Minden, aktív résztvevő a közlekedéshez elengedhetetlenül szükséges eszközöket (jégkaparó, téli szélvédőmosó folyadék, fagyálló, jégoldó spray, zároldó) kapott ajándékba.

Fotó: Police.hu

Emellett téli gumi és nanotechnológiás szélvédőkezelés bemutató színesítette a programot. Az esemény médiapartnere az Aktív rádió volt, amely a helyszínről élőben tudósította a hallgatókat a történésekről.

A téli hideg ellenére sokan kilátogattak a helyszínre, ahol a megelőzési szakemberek tájékoztatást adtak a téli közlekedés veszélyeiről és a balesetek megelőzésének lehetőségeiről.

Fotó: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában