Kék Hírek

2020.02.11. 19:16

Több kerékpáros baleset is történt a megyében

Az eddigi enyhe tél okán igen sokan továbbra is kerékpárral közlekednek a közutakon.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye illetékességi területén hétfőn négy balesetben is részesek voltak kerékpárosok – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Egy helyi lakos elektromos kerékpárral közlekedett Karcag belterületén, és balra kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a vele szemből közlekedő, egyenesen továbbhaladó személygépjárműnek, amivel összeütközött. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: Police.hu

Fegyverneken nem biztosított elsőbbséget balra kanyarodása közben egy kerékpáros nő az őt előző gépkocsinak, amivel összeütközött. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a nő súlyos sérülést szenvedett.

Egy 32 éves férfi Tiszaföldvár belterületén úgy közlekedett kerékpárral, hogy annak első vázán egy 25 éves nőt szállított. A férfi azonban elvesztette uralmát a jármű felett és elestek. Az ellenőrzés során a rendőrök a biciklissel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a férfi könnyű sérülést szenvedett, a nő nem sérült meg.

Fotó: Police.hu

Egy helyi lakos kerékpárral közlekedett Jászapáti belterületén, ahol nekiütközött egy várakozó személygépkocsi nyitott ajtajának. Az ütközés következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: Police.hu

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy tartsák be a KRESZ szabályokat, hiszen azok a kerékpárral közlekedőkre is vonatkoznak! Forgalmi helyzetekben –ahol kötelezettségük van– biztosítsanak elsőbbséget, balra kanyarodás megkezdése előtt legyenek mindig kellően körültekintőek! A kerékpáron 16. életévét betöltött személy a kerékpár pótülésén, és csak 10 évnél nem idősebb utast szállíthat. Fontos, hogy a kerékpárosok tartsanak megfelelő oldaltávolságot, ha parkoló gépkocsi mellett haladnak el, hiszen ha a jármű vezetője figyelmetlen, és kinyitja a gépkocsi ajtaját vagy körültekintés nélkül indul el, könnyen megtörténhet az ütközés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában