ítélet

2020.03.12. 16:30

Első fokon hat év börtönt kapott a fegyverneki szatír

Szolnoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy fegyverneki férfit szexuális erőszak bűntette miatt.

Mészáros Géza

Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője számolt be hírportálunknak. A vád szerint a férfi ez év március 7-én késő este Szolnokról együtt utazott egy 24 éves hölggyel Törökszentmiklósig autóbusszal, ahol mindketten leszálltak. A férfi a nő után ment, majd az egyik utcában hátulról megtámadta, bántalmazta és meg akarta erőszakolni.

A hölgy folyamatosan védekezett és igyekezett szabadulni a férfi szorításából és segítségért kiabált. Végül egy arra haladó gépjármű miatt a férfi felhagyott a magatartásával és elszaladt a helyszínről. A hölgy – szerencsére „csak” – 8 napon belül gyógyuló sérüléséket szenvedett és a rendőrségen kérte az elkövető megbüntetését.

A rendőrség a férfit rövid időn belül elfogta és őrizetbe vette. Az ügyészség az őrizet ideje alatt, március 11-én, a Szolnoki Járásbíróság elé állította a férfit. A bíróság a vádlott bűnösségét megállapította szexuális erőszak bűntettében és őt 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott enyhítés érdekében fellebbezett. A bíróság a másodfokú bíróság döntéséig a vádlott letartóztatását elrendelte. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz másodfokon ítéletet – tájékoztatott a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában