ítélet

2020.06.25. 08:00

Majdnem meghalt, mert nem akart beszélgetni jászágói ismerősével

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ez év március 5-én emelt vádat egy jászágói férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt – tudósította lapunkat a főügyészség sajtóosztálya.

Mészáros Géza

A vád szerint a férfi, aki már volt büntetve testi sértés miatt, 2019. június 19-én Jászágón, a polgármesteri hivatal udvarában találkozott korábbi ismerősével, akivel beszélgetést kezdeményezett. Az ismerős azonban közömbös maradt, amitől a vádlott dühös lett, majd egy ízben ököllel a fején megütötte a sértettet. Aki megszédült, a földre zuhant és beütötte a fejét, amely életveszélyes sérüléssel járt.

A főügyészség indítványozta, hogy a különös visszaeső vádlottal szemben a bíróság előkészítő ülésen, ha a vádlott a bűncselekményt beismeri, szabjon ki vele szemben 5 és fél év letöltendő szabadságvesztést. A Szolnoki Törvényszék június 22-én megtartott előkészítő ülésen a vádlott elismerte a vád szerinti bűncselekményt és lemondott tárgyalási jogáról.

A bíróság ezért meghozta az ítéletet, és az ügyészi indítvánnyal egyezően, a vádlottat bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. Amiért 5 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki a különös visszaeső vádlottal szemben. Az ítélet nem jogerős, mert a védő enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában