vádemelés

2020.11.12. 14:00

Megdolgozott az eljárásért egy jászladányi krumplitolvaj

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 25 éves jászladányi férfi ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 10-étől mintegy egy hétig rendszeresen megjelent a Jászladányi Önkormányzat tulajdonát képező körbekerített jászladányi ingatlannál – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádlott a drótkerítést szétfeszítette, és az így keletkezett lyukon bemászott. A férfi a földből kitermelt 5 mázsa burgonyát, és azt magával vitte. A vádlott a cselekményét csaknem 130.000.- forint értékre követte el. Az ügyészség a többszörös és egyben különös visszaeső vádlottal szemben 2 év végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra tett indítványt arra az esetre, ha az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri és a tárgyalás jogáról lemond. Egyebekben indítványozta az ügyészségég, hogy a bíróság a sértett önkormányzat polgári jogi igényét érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában