ügyészségi hírek

2021.01.25. 09:27

Letartóztatásban marad a kisfiúkkal erőszakoskodó szolnoki férfi

A fellebbviteli főügyészség indítványozta a kiskorú fiúkkal erőszakoskodó férfi letartóztatásban tartását.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a határozatnak a helybenhagyását, mellyel továbbra is letartóztatásban marad az a középkorú szolnoki férfi, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség két kiskorú fiú sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével, gyermekpornográfia bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével vádol – tudatta közleményében a főügyészség.

A vád szerint a férfi a bűncselekményeket családi barátság, illetve családi kapcsolat által megismert kiskorúak ellen követte el, továbbá lakásában több ezer tizennyolcadik életévét be nem töltött, ismeretlen fiatalkorúról készült szeméremsértő, esetenként szexuális cselekmény közben készült fényképfelvételt töltött le az internetről és tárolt a laptopján.

A férfi lakásán 30 darab működőképes éles lőszert is lefoglaltak.

Az elsőfokú bíróság a vádemelést követően fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki védőjével együtt a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék azon álláspontjával, mely szerint szükséges a vádlott letartóztatásának fenntartása.

A bejelentett fellebbezés tárgyában másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz majd döntést, míg a vádlott büntetőjogi felelősségéről a bizonyítási eljárást követően a Szolnoki Törvényszék határozni majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában