vádemelés

2021.02.03. 10:11

Több millió forintot lopott munkaadójától egy férfi Túrkevén

A bizalmukba fogadva lopta meg a túrkevei családot az a férfi, aki összesen 7,6 millió forintot tulajdonított el.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Mezőtúri Járási Ügyészség vádat emelt jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt egy 37 éves törökszentmiklósi férfi ellen.

A vád szerint a férfi 2020 januárjától március derekáig festést és különböző ház körüli munkákat végzett a sértett túrkevei családi házában – tájékoztatott a megyei főügyészség. A férfi ez idő alatt bizalmas viszonyba került a sértettel és családtagjaival, így szabad bejárása volt a házba. A férfi ezt kihasználva megfigyelte, hogy a családfő jelentős összegű készpénzt tárol a hálószoba gardróbszekrényében elhelyezett táskában.

A férfi minden alkalommal, amikor csak arra lehetősége nyílt, besurrant a hálószobába és esetenként egymillió forinttól két és fél millió forintig terjedő összegeket vett ki a táskából észrevétlenül. A család bizalmába fogadott férfi lebukásáig, két és fél hónap alatt összesen 7,6 millió forintot lopott el a sértettől. Az okozott kár részben megtérült, a férfi a vádemelésig 2,6 millió forintot fizetett vissza a sértettnek.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és pénzbüntetést szabjon, valamint határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben első fokon a Mezőtúri Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában