vádemelés

2021.03.09. 17:46

Nem érdekelte a tomajmonostorai férfit, hogy leég a garázsa

Hiába szólt a 12 éves kislány, hogy ég a garázsuk, a férfi csak akkor ment haza, miután megitta a sörét a kocsmában.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy 37 éves tomajmonostorai férfi és élettársa (32 éves nő) ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A vád szerint az élettársi kapcsolatban élő férfi és nő közösen nevelték tomajmonostorai otthonukban a cselekmény idején 5, 12 és 14 éves gyermekeiket, akik vonatkozásában az illetékes jegyző – korábban – több alkalommal védelembe vétel elrendeléséről döntött a szülőpár alkoholizáló életvitele, párkapcsolati konfliktusai, a megfelelő lakhatás hiánya, a gyerekek higiéniai és gondozási szükségleteinek elhanyagolása miatt – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az apa és az anya rendszeresen, heti öt-hat alkalommal látogatta a helyi sörözőt, ahonnan csak órák múlva, leittasodva tértek haza. Gyakran előfordult, hogy a gyerekek bementek a kocsmába és ott keresték szüleiket, illetőleg felügyelet nélkül csavarogtak, járták a település utcáit.

2020. május 25-én a család garázsában, ismeretlen okból tűz keletkezett. Ekkor a három gyermek a házban tartózkodott, szülői felügyelet nélkül. A szomszéd értesítette a tűzoltókat. A gyermekek anyja ekkor ismeretlen helyen volt, míg az apa szokása szerint a sörözőben ivott.

Az egyik kisgyerek (12 éves kislány) elszaladt a kocsmába és zaklatott állapotban közölte édesapjával, hogy ég a garázs, aki csak annyit válaszolt: „Mindjárt megyek, csak megiszom a sörömet.”

A szülők alkoholizáló életmódjukkal, nevelési kötelezettségeik elhanyagolásával súlyos fokban veszélyeztették mindhárom kiskorú gyermekük érzelmi. értelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki mindkét vádlottal szemben. Az ügyben első fokon a Tiszafüredi Járási Ügyészség fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában