Jászberény

2021.04.09. 14:00

Hamis román jogosítvánnyal akart magyarhoz jutni egy férfi

Egy férfi Romániában vásárolt hamis vezetői engedélyt, majd ennek érdekében kezdeményezte a magyar jogosítvány kiadását.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy román állampolgárságú, 22 éves férfi ellen, közokirat-hamisítás bűntette miatt – adta hírül a megyei főügyészség.

A vádirat szerint a férfi, Romániában, 300 euróért vásárolt valamikor egy hamis vezetői engedélyt. Ez követően pedig, tavaly január 15-én megjelent a Jászberényi Járási Hivatal Kormányablakánál, ahol magyar vezetői engedély kiadását kezdeményezte. Ennek érdekében benyújtott egy egészségügyi alkalmasságát igazoló dokumentumot, valamint az általa korábban vásárolt hamis román vezetői engedélyt.

A kérelem elbírálását követően a hatóság kiállította a vádlott részére a magyar vezetői engedélyt.

Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott a vádlottal szemben, egyúttal a kiállított magyar vezetői engedély – amelyet korábban lefoglaltak a vádlottól – hatóság részére történő kiadására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában