vádemelés

2021.05.13. 16:00

Kalapáccsal verte össze az autót egy szolnoki férfi, amiért megbírságolták

Megbírságoltak a rendőrök egy szolnoki sofőrt, aki dühében leverte az autóról a rendszámtáblákat, valamint betörte az anyósülés melletti szélvédőt is.

Szoljon.hu

Forrás: Szolnoki Rendőrkapitányság

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves szolnoki férfi ellen garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szerint a férfi meg akart vásárolni egy személygépkocsit, ezért kipróbálás végett kölcsönkérte azt a tulajdonosától. A férfi a kipróbálásra kapott autóval 2020. november 3-án reggel, Szolnok belvárosában közlekedett, amikor intézkedés alá vonták a helyi rendőrök. Ezért félrehúzódott és egy szabad parkolóban leállította a gépkocsit.

Az intézkedő járőrök több közlekedési szabálysértést is megállapítottak, amelyek miatt a helyszínen megbírságolták a férfit. Közölték vele továbbá, hogy ezzel az autóval nem közlekedhet az utakon, és felszólították arra, hogy szerelje le a rendszámtáblákat.

Ekkor a férfi indulatos lett, elővett egy kalapácsot a csomagtartóból, és azzal verte le mindkét rendszámtáblát, de ezt követően aláírta a szabálysértési nyilatkozatot és elköszönt a rendőröktől.

Fotó: Szolnoki Rendőrkapitányság

A járőrök távozása után azonban a férfi tovább dühöngött, és a kalapáccsal bezúzta a jármű anyósülés melletti szélvédőjét, valamint összetörte mindkét hátsó lámpabúráját is.

Fotó: Szolnoki Rendőrkapitányság

A rendőrök az üvegcsörömpölést hallva, visszasiettek a helyszínre. Felszólításukra a férfi abbahagyta a gépkocsi püfölését.

Az autóban okozott 131.531 forint kárt a férfi nem térítette meg a tulajdonosnak.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfivel szemben fogházban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt az okozott kár tulajdonosnak történő megtérítésére.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában