bikesafe

2021.06.19. 13:00

Ismét házhoz mentek a rendőrök a Jászkunságban

A Szolnoki és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai több településre is ellátogattak.

Szoljon.hu

Bárki regisztráltathatja kerékpárját

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai ezúttal Szászberekre látogattak el június 17-én. A prevenciós pontot a település forgalmas helyén állították fel a rendőrök, és a helyieket különböző vagyonvédelmi kiadványokkal és hasznos információkkal várták. Felhívták a figyelmet a trükkös lopásokra, a lakásbetörésekre és ezek megelőzési lehetőségeire – olvasható a police.hu oldalon.

Hasznos információkkal várták az érdeklődőket
Fotó: Police.hu

Nemcsak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai, hanem a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei is tevékeny hetet tudhatnak maguk mögött, hiszen a rendőrök június 14. és június 18. között kilenc településre látogattak el rendőrség Házhoz megyünk és BikeSafe vagyonvédelmi prevenciós programjaival.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze az egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását. Erre szolgál az országos BikeSafe elnevezésű program, amely továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

Bárki regisztráltathatja kerékpárját
Fotó: Police.hu

A program keretében ismét lehetőség volt arra, hogy a vagyonbiztonságot fontosnak tartó helyi lakosok a BikeSafe rendszerben regisztráltathassák kerékpárjaikat, így akik az elmúlt napokban éltek a lehetőséggel, már az adatbázisban tudhatják két- és háromkerekűiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában