Szolnok

2021.08.06. 12:26

Vészfékezés közben elesett egy motoros, a vétkes elhajtott

A 30 éves nő nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Szoljon.hu

Forrás: Szolnoki Rendőrkapitányság

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 30 éves szolnoki nő és 29 éves férfi társa ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező nő 2020. április 9. napján a déli órákban személyautójával közlekedett Szolnokon, a Széchenyi körúton a Pozsonyi út irányába. A vádlott társa a jobb első ülésen foglalt helyet. Velük szemben haladt a Thököly út irányába a külső forgalmi sávban a sértett motorjával.

A vádlott a Gyermekváros út kereszteződésénél balra kívánt fordulni, azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte a szabályosan közlekedő motorkerékpárost. A sértett vészfékezett, majd motorkerékpárját balra kormányozva elesett és neki csúszott a személyautónak. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autót vezető vádlott rövid időre megállt, azonban a helyszínről elhajtott anélkül, hogy akár ő, akár utasa meggyőződőtt volna arról, a motoros megsérült-e.

A hatóságokat később sem értesítették.

Az ügyészség a nőt a segítségnyújtás elmulasztásának vészhelyzetet előidéző általi bűntetti alakzatával vádolja. Férfi társát e bűncselekmény vétségével. A Szolnoki Járási Ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, valamint a nővel szemben közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Fotó: Szolnoki Rendőrkapitányság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában