tragédia

2021.09.07. 11:28

Falhoz vágta nevelt lányát egy kunmadarasi férfi, a csecsemő meghalt

A kunmadarasi férfi a barátnőjét akarta megütni, ezért kikapta a nő kezéből a gyereket és eldobta.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését annak a férfinak az ügyében, akit a Szolnoki Törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nem jogerősen egy év tíz hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélt – számolt be hírportálunknak az ügy részleteiről dr. Szilágyi Lajos fellebviteli főügyész.

Még 2019 augusztusában történt az eset, amikor a huszonhárom éves férfi a kunmadarasi otthonában veszekedett akkori barátnőjével. A vita verekedésbe torkollt, miközben a fiatal nő tíz hónapos kislányát a kezében tartotta.

A férfi azért, hogy ütései ne a gyermeket, hanem annak anyját érjék, a kiskorút kikapta a nő kezéből és az ágyra dobta.

Azonban a férfi figyelmetlensége miatt a dobást elvétette, ezért a csecsemő az ágyra esés közben fejével a falnak csapódott. A gyermek másnapra rosszul lett, és a szakszerű orvosi ellátás ellenére koponyasérülése folytán néhány napon belül meghalt.

Az eset elsőre nem volt egyértelmű, ugyanis a bizonyítékok alapján a rendőrök először a gyermek édesanyját gyanúsították. A nő kihallgatása közben annyira kiborult, hogy a szünetben kiugrott a második emeltről és súlyosan megsérült.

A nyomozást tovább folytatva kiderült, hogy nem az anya volt felelős a csecsemő haláláért, hanem az élettársa, aki végül beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása, míg a vádlott és védője annak enyhítése, illetve próbaidőre történő felfüggesztése érdekében fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék által kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, ezért annak jelentős súlyosítása indokolt. A fellebbezések alaposságáról az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában