reggeli és délutáni dugó

2021.09.10. 18:45

Tudatos közlekedésre hívja fel a szolnokiak figyelmet a rendőrség

Arra kérik a szülőket, hogy a reggeli és délutáni dugók elkerülése érdekében parkoljanak kicsit távolabb az iskolától, ovitól, bölcsitől, illetve aki teheti, közlekedjen kerékpárral.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Mindenki tapasztalhatta, hogy az iskolai tanév kezdete miatt a szolnoki oktatási intézményeknél a reggeli és délutáni csúcsidőszakban rendszeresek a forgalmi dugók. A legtöbben elsősorban kényelmi szempontokat figyelembe véve, illetve az időhiány miatt autóval szállítják gyermeküket a bölcsődékbe, óvodákba és iskolákba. Természetesen a közlekedők nagy része az intézményekhez legközelebb eső útszakaszon, várakozó helyen megállva szeretné kitenni, vagy felvenni gyermekét, ezért rendszeresen alakulnak ki torlódások.

A Szolnok Városi Baleset-megelőzési Bizottság kéri a szülőket, hogy a forgalmi dugók kialakulásának elkerülése érdekében lehetőség szerint parkoljanak egy kicsit távolabbi, kevésbé frekventált helyen. A parkoló és az intézmények közötti útszakaszt tegyék meg a gyermekükkel sétálva, a nagyobb gyermekeket buzdítsák az önálló közlekedésre.

Továbbá javasolják, hogy lakhelyük függvényében használják a helyi közösségi közlekedési eszközöket, illetve az adott intézményhez közelebb lakó családok, kerékpárral vagy gyalog közelítsék meg úticéljukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában