bűnügy

2021.10.11. 12:00

Elrendelték a csépai kábítószerkereskedők letartóztatását

A három férfi közül kettő már volt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt büntetve.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a három férfinek a letartóztatását, akik Csépa külterületén értékesítési céllal közösen kannabiszt termesztettek – jelezte közleményében a főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi Csépa külterületén, a Mámai-Holt-Tisza területén lévő nádasban termesztett kannabisz szüretelését az elmúlt napokban kezdte meg, azonban a rendőrség közbelépése miatt azt befejezni már nem tudta, az ültetvényen még több mint 130 kannabisz növény maradt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyomozóhatóság a kábítószertermesztők lakóhelyein jelentős mennyiségű, mintegy 50 kilogramm leszüretelt, szárított kannabiszt, továbbá a növények termesztéséhez szükséges eszközöket foglalt le.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított férfiak közül kettő korábban már kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt volt büntetve.

A főügyészség azért indítványozta mindhárom férfi letartóztatásának az elrendelését, mert a kiszabható büntetés (20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés) miatt a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A főügyészség ezen kívül a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlés megakadályozásának érdekében is indokoltnak tartotta a letartóztatást.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és október 9-én elrendelte mindhárom férfi letartóztatását. Gyanúsítotti és védői fellebbezés folytán a Szolnoki Törvényszék hoz végleges döntést a letartóztatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában