Újszász

2021.10.27. 09:33

Rágyújtotta a házat hozzátartozóira, súlyosabb büntetésre számíthat

Az újszászi férfit a Szolnoki Törvényszék 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a vádlottal szemben, akit első fokon a bíróság a volt élettársa és annak édesanyja sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt 14 év szabadságvesztésre ítélt – tájékoztatta hírportálunkat a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emelt vádat az újszászi férfival szemben a Szolnoki Törvényszéken.

A Szolnoki Törvényszék az augusztus 25-én tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerő nyilatkozatát elfogadta és a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetetett emberölés kísérlete, kapcsolati erőszak és zaklatás miatt 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott és az élettársa között a viszony megromlott, köztük gyakoriak voltak a veszekedések, melyek során a férfi többször tettleg bántalmazta a sértettet, megalázó módon bánt vele,

majd őt és az édesanyját megfenyegette azzal, hogy rájuk gyújtja a házat.

2020. október 4-én a sértett az ismételt bántalmazás elől az újszászi lakóházából a szomszédba menekült, a férfi ennek során megragadta a menekülő sértettet és vonszolni kezdte, majd ezzel csak a szomszédok közbelépésére hagyott fel.

A sértett ezután megkérte a szomszédját, hogy a biztonság kedvéért töltse a lakóházukban az éjszakát, majd az esti órákban átmentek a sértett lakóházába, ahol a sértett és az édesanyja elaludtak, miközben a szomszédjuk tv-t nézett. A vádlott ezalatt megjelent az ingatlannál és a kedvező pillanatra várva a lakás melléképületének a tetőszerkezetét meggyújtotta, ahol a tűz rövid idő alatt átterjedt a főépület tetőszerkezetére is.

A sértettek szomszédja észlelte a tüzet, felébresztette őket és sikerült a lakóházból kimenekülniük.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosabb szabadságvesztés, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblának küldött átiratában az elsőfokú ügyészség fellebbezését fenntartotta és a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés súlyosítását indítványozta.

A vádlott továbbra is letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában