ÖCSÖD

2021.12.04. 10:03

A sofőr nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak, elütötte

A kerékpáros a baleset következtében súlyosan megsérült.

Szoljon.hu

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval Öcsöd belterületén december 3-án 13 óra 20 perc körül. A megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a 27 éves férfi a Kodály Zoltán és Deák Ferenc utak kereszteződésénél nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő kerékpárosnak és elütötte. Az ütközéstől a biciklis elesett és – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett.

A kerékpáros nem kapott elsőbbséget a kereszteződésben
Fotó: Police.hu

A rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint, hogy az autó a testvére tulajdonát képezi, aki a balesetkor vele utazott, és tudomása volt róla, hogy öccsének nincs jogosítványa, mégis átadta részére az autó vezetését.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság a testvérpár mindkét tagja ellen engedély nélküli vezetés szabálysértés, valamint a sofőr ellen közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt indított eljárást.

Az elmúlt napon a megye rendőrei egy személyt fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján, valamint hat ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik