Elfogták őket

2021.12.07. 15:33

Négyszáz méter kábelt lopott egy szolnoki csarnok területéről két férfi

A felújítás alatt álló épület területén a földbe lehelyezett villamos vezetékelést kihúzták a védőcsőből és elloptak mintegy 400 méter hosszú kábelt.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett november 26-án. A rendelkezésre álló adatok szerint, ismeretlen személyek egy felújítás alatt álló szolnoki csarnoképület területén, a földbe lehelyezett villamos vezetékelést a védőcsőből kihúzták és mintegy 400 méter hosszú kábelt tulajdonítottak el – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

400 méter kábelt lopott el a két fiatal férfi

Forrás: police.hu

A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és kamerafelvételeket elemeztek. Megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves és egy 20 éves szolnoki lakos gyanúsítható, akiket rövidesen elfogtak és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol 2021. december 6-án gyanúsítottkénti kihallgatásuk megtörtént.

Forrás: police.hu

Egyikük terhére további három bűncselekmény elkövetését róttak a nyomozók, hiszen a megalapozott gyanú szerint a férfi egy 26 éves társával együtt október 11-én a délutáni órákban egy szolnoki családi házba ment be és onnan egy akkumulátort kísérelt meg ellopni, azonban a tulajdonos megzavarta a bűncselekmény közben a párost.

A 30 éves L. Zoltánt egy kerékpárlopással is meggyanúsították a rendőrök, amit október 13-án valósított meg. A megalapozott gyanú szerint a jogsértő a tószegi vasútállomás nyitott kerékpártárolójában elhelyezett, de lezáratlanul hagyott elektromos biciklit vitt magával. A kerékpárt a rendőrök a terheltnél tartott kutatás során megtalálták és lefoglalták. Ugyancsak megalapozottá vált a gyanú arra, hogy L. Zoltán november 13-án a reggeli órákban egy szolnoki társasház lapostetős épületének a tetejéről felszaggatott több négyzetméternyi bitumenes tetőszigetelő- és horganyzott lemezt és azt ellopta.

A nyomozó hatóság L. Zoltán őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg a másik két terhelt szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában