Vádemelés

2022.04.28. 11:03

Mérgében beverte egy bisztró üvegét a kenderesi férfi

A rendőrök a férfi lakásán végzett házkutatás során megtalálták a gázpalackokat és visszaadták a tulajdonosnak.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Karcagi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy kenderesi férfi ellen – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 34 éves férfi 2021. július 15-én hajnalban, Kenderes egyik vendéglátó egysége előtt álldogált, amikor elhatározta, hogy bemegy a bisztró udvarára, hátha talál valami mozdíthatót. Az épület falára erősített biztonsági kamerába kapaszkodva próbált átmászni a kerítésen, de a kamerát rögzítő kar kiszakadt a falból, a férfi elveszítette az egyensúlyát, és leesett a földre. 

Emiatt méregbe gurult, felkapott a földről egy cserépdarabot és beverte vele a bisztró ablakát, majd odébb állt.

Nem sokkal később a férfi egy családi házat szemelt ki magának, amelyről tudta, hogy a tulajdonos nem lakja. A kerítésen átugorva bement az udvarra, betörte a bejárati ajtó üvegét, s az ablakkereten át bemászott a házba, ahonnan ellopott négy darab gázpalackot.

A helyi rendőrök a férfi lakásán végzett házkutatás során megtalálták a gázpalackokat és visszaadták a tulajdonosnak.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett férfit fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség (mértékes) indítványa alapján a vádlott – amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését – kettő év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre számíthat. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában