Bejelzett

2022.05.27. 12:50

Kunmadarasi család életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő

Éjszaka kaphattak volna mérgezést.

szoljon.hu

Illusztráció / Shutterstock.com

Felsípolt a szén-monoxid érzékelő csütörtök éjszaka Kunmadarason, egy Lázár Vilmos utcai családi házban.

Nagy szerencse, hiszen a házban ez idő tájt négyen is voltak. A két felnőtt és két gyermek szellőztetés után elhagyta az épületet, így nem esett bajuk – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A karcagi hivatásos tűzoltók visszaállították a jelzéskor fennálló állapotokat, majd műszerükkel a fürdőszobai vízmelegítő közelében kimutatták a mérgező gáz koncentrációját, és értesítették a gázszolgáltatót.

A katasztrófavédelem kiemelte, ez az eset is rávilágít, mennyire fontos, hogy az ingatlanokban legyen szén-monoxid-érzékelő.

Egy ilyen, néhány ezer forintért megvásárolható készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát. Sokat tehetünk a hasonló esetek megelőzéséért, ha legalább évente felülvizsgáltatjuk a fűtőberendezéseinket szakemberrel

– közölték.

Hozzátették, javasolt rendszeresen ellenőriztetni a kéményeket, a katasztrófavédelem ingyen végzi ezt a munkát a megye valamennyi településén, a családi házak tulajdonosainak azonban ezt kérni kell. A gázkészülékek kéményét javasolt kétévente átvizsgáltatni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában