Nem bírt az állattal

2022.06.03. 11:30

Vádat emeltek a miklósi pónit ellopó férfi ellen

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy 18 éves férfi ellen, aki - ahogy arról korábban beszámoltunk- egy törökszentmiklósi ingatlan istállójából elkötött egy pónilovat, de nem bírt vele. Ráadásul, miközben az utcán hasztalan próbálta terelgetni az engedetlen állatot, összetalálkozott annak gazdájával is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség jelezte, a vádirat szerint a férfi április 12-én éjszaka bement a sértett törökszentmiklósi ingatlanán álló, riglivel zárt istállóba azzal a szándékkal, hogy ellopjon onnan egy lovat.

A fiatal férfi az istállóban talált hámot rátette az ott pihengető, 20 hónapos, csokoládébarna, 500.000 forint értékű nőstény pónilóra, majd kivezette az állatot az utcára. Megpróbált ugyan felülni a ló hátára, hogy gyorsabban haladjon, de az nem engedelmeskedett, elszaladt, s a rosszul felhelyezett hámot is ledobta magáról. A vádlott épp az út mellett bóklászó lovat igyekezett visszaterelni az úttestre, amikor szembe találta magát annak gazdájával. Ekkor a vádlott elfutott.

Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt, várhatóan tárgyalás mellőzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában