Cserbenhagyás

2022.07.05. 13:31

Sportot űzött az Ittas vezetésből a cserbenhagyó szolnoki férfi

A vádlott anélkül iszkolt el a helyszínről, hogy meggyőződött volna róla, hogy a másik gépkocsiban utazók közül megsérült-e valaki.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Ittas járművezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 40 éves szolnoki férfi ellen – számolt be hírportálunknak dr. Nagy Lajos, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2020. decemberében ittasan vezetett a szolnoki Nagy Imre körúton, amikor késve észlelte az előtte lassító gépkocsit, így nekiütközött. A vétlen sofőr és mellette utazó kisfia a bekapcsolt biztonsági övnek hála nem sérültek meg. Ugyanakkor a vádlott anélkül iszkolt el a helyszínről, hogy meggyőződött volna róla, hogy a másik gépkocsiban utazók közül megsérült-e valaki.

Az ügyészség fogházban végrehajtandó szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, illetve közúti járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt. Tovább arra, hogy a korábban ugyancsak ittas járművezetés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is rendelje el a bíróság, mert a vádlott a próbaidőt megszegve vezetett újfent ittasan.

Az ügyészség mértékes indítványa alapján a vádlottnak – ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz – 5 év fogházban letöltendő szabadságvesztéssel kell számolnia, és ez esetben is le kell töltenie a korábban kiszabott 1 év 2 hónap fogházbüntetést is.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában