Galériával frissítve

2022.07.19. 20:15

Közel kétszáz hektáron kapott lángra a növényzet Tiszafüred-Kócsújfalunál

A lángok egy közeli tanyát veszélyeztettek, melyet a tűzoltóknak sikerült megvédeni.

Szoljon.hu

Fotó: Tiszafüred HTP

Friss - 2022.07.20., 15:47:

Becslések szerint tíz hektáron, foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nagy erőkkel oltják a lángokat. A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat erőgép, a felderítést pedig drón segíti – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Friss - 2022.07.20., 15:25:

A rendőrség tájékoztatása szerint, a keletkezett tűz miatt a 33-as főút érintett útszakaszát a teljes szélességében lezárták, és a forgalmat a 3402-es útra Tiszaörs felé, valamint a 3322-es útra Telekháza irányába terelik.  

Kérik az arra közlekedők türelmét, közlekedjenek óvatosan!

FRISS – 2022.07.20., 10:15:

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a lángok egy közeli tanyát veszélyeztettek, melyet a tűzoltóknak sikerült megvédeni. A helyszínen több erőgép tárcsázta körbe a területet, ezzel megakadályozva a lángok továbbterjedését. A tűzoltók munkáját a nemzeti park munkatársai drónnal segítették.

FRISS – 2022.07.20., 7:45:

Kétszáz hektárra becsülik azt a területet, amelyen foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Parkban – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, továbbra is nagy erőkkel oltják a lángokat, ám a nehezen megközelíthető részek és a fel-feltámadó szél miatt elhúzódó munkálatokra lehet számítani. A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat négy erőgép segíti, amelyek körbetárcsázzák a területeket, a felderítésbe pedig drónt is bevontak.

Korábban írtuk:

Becslések szerint tíz hektáron, foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek kedden az esti órákban Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nagy erőkkel oltják a lángokat – közölte hírportálunkkal a megyei katasztrófavédelem.

A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat erőgép, a felderítést pedig drón segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában