Tárgyalás

2023.02.16. 06:55

Apja módszerével akarta meggyilkolni volt élettárását a tiszaroffi férfi

A vádlott a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetből jelentkezett be a tárgyalásra.

M. G.

Fotó: Mészáros Géza

Várhatóan hamarosan a perbeszédek következnek az (első fokú) ítélet kihirdetése előtt abban az életellenes büntetőügyben, melyben egy éve zajlik a bizonyítási eljárás a Szolnoki Törvényszéken. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy 47 éves tiszaroffi férfi meg akarta ölni volt kedvesét és annak új párját. 

A napokban lefolytatott tárgyaláson a vádlott a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetből jelentkezett be. Továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat. Ügyvédje ugyancsak kivetítőn keresztül jelent meg a bíróság előtt.

Dr. Nádor Zoltán bíró ráadásul, ügyészi indítványra, különleges bánásmódot igénylő személyként kezeli az ügy egyik zaklatott sértettjét, a vádlott által megfenyegetett volt barátnőt. Emiatt a nyilvánosságot ismét kizárta a tárgyalásról, ezért, míg korábban a személyes meghallgatásán, ezúttal a videófelvételének lejátszásán nem lehetett jelen a média.

Ám korábbi tanúmeghallgatásokon kiderült, hogy a „különleges” tanú felnőtt tartalmú videómegosztó oldalakra töltötte fel szexuális életét, melyre a vádlott, saját részére, bevételi forrásként tekintett. A nyilvánosság kizárását megelőzően több tanú írásos vallomását, valamint elme- és pszichológus szakértők szintén írásos szakvéleményét olvasta fel a bíró. Utóbbi dokumentumokból a vádlottról az derült ki, hogy személyiségjegyei között fellelhető az érzelmi közönyösség és az erős meggyőző képesség, viszont szellemi és mentális aggályok is felmerültek az állapotát illetően.

A férfit a a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntettével és egyéb bűncselekményekkel vádolja. 

A vád szerint az illető egy másik büntetőügyből kifolyólag letartóztatásban volt, amikor élettársa elhagyta. Így azután 2021 tavaszán elhatározta, amint szabadul, megöli a nőt és annak új párját. Még pedig épp ugyanúgy, mint édesapja tette azt korábban hajdani kedvesével és annak szeretőjével. Az az eset is szerencsére csak kísérletig jutott el…

Ebben az ügyben a perbeszédek várhatóan február 28-án hangzanak el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában