Kék hírek

2023.02.13. 16:00

Nemzetközi kiállításon jártak a tiszai vízirendőrök

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság ebben az évben is meghívást kapott a nemzetközi kiállításra.

Szojon.hu

Több száz gyermek ismerkedhetett meg a vízirendészeti munkával

Forrás: police.hu

Budapesten, a Hungexpo területén rendezték meg a 29. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) nemzetközi kiállítást február 9. és 12. között.

A kiállításon a Magyar Országos Horgász Szövetséggel közös standon a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság is részt vett, ahol szórólapokkal, valamint színes kiadványokkal tájékoztatták az érdeklődőket a víziközlekedés, illetve a jégen való tartózkodás szabályairól, a szabadvizekben történő fürdőzés veszélyeiről, a természetvédelmi területen történő vízi közlekedés lehetőségeiről, valamint a kisgéphajóval és csónakkal történő közlekedés alapvető szabályairól.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csatlakozott a MOHOSZ Pecasuli 2023. évi programjához, melynek keretén belül a négy nap alatt több száz gyermek ismerkedhetett meg a vízirendészeti munkával, technikai eszközökkel, és játékos – totó, keresztrejtvény, stb. – formában a víziközlekedési és a szabad víziekben való tartózkodási szabályokkal – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kiállításon ismét bemutatták a szolgálati jet-skit, amely különösen nagy tetszést aratott, elsősorban a fiatalabb korosztály körében. A gyerekek felülhettek rá és fényképeket készíthettek. A kiállításon minden nap 2 fő vízirendőr is jelen volt, így az igen nagy létszámú érdeklődő közönség személyesen is választ kaphatott kérdéseire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában