Budapest/Szolnok

2022.02.25. 07:34

Kiállításon vett részt a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság

2022. február 17-20. között rendezték meg a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek találkozóját. A 28. nemzeti kiállításon a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság – a Magyar Országos Horgász Szövetséggel kooperálva – is részt vett.

szoljon.hu

Forrás: police.hu

Az évente tömegeket vonzó kiállításon a rendőrkapitányság jelenlévő munkatársai a jégen való tartózkodás szabályairól, a szabadvizekben történő fürdőzés veszélyeiről, a természetvédelmi területen történő vízi közlekedés lehetőségeiről, valamint a kisgéphajóval és csónakkal történő közlekedés alapvető szabályairól beszélgettek az érdeklődőkkel, továbbá szórólapokkal és színes, olvasmányos kiadványokkal is készültek – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: police.hu

A rendőrkapitányság csatlakozott a MOHOSZ „Horgászsuli 2022.” elnevezésű programjához, melynek keretén belül a négy nap alatt több száz gyermek ismerkedhetett meg a vizek szépségeivel, a vízirendészeti munkával, a technikai eszközökkel, és játékos – totó, keresztrejtvény – formában a víziközlekedési és a szabadvizekben való tartózkodási szabályokkal.  Osztatlan sikert aratott a vízirendőrök munkáját segítő jetski, a kiállított járműre a kisebbek fel is ülhettek.

A kiállítási standon két vízirendészeti egyenruhás is jelen volt, így azok, akik megálltak az információs pultnál, első kézből kaptak a kérdéseikre választ és jó tanácsot a kollégáktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában