Galériával

2023.03.08. 13:09

A nőnap sem mentesítette a jászkunsági hölgyeket az ellenőrzések alól, a tulipán azonban járt nekik

A rendőrség Jászkunság egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végzi e hét végéig.

M. G.

Kosztyó Gábor alezredes, osztályvezető

Fotó: Nagy Balázs

Nem óhajtottak tiszteletlenek lenni, csupán a munkájukat végezték, ezúttal azonban a szokottnál is illedelmesebben a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai március 8-án, szerdán. A nőnap ugyan nem mentesítette a hölgysofőröket az ellenőrzések alól, ám a rend derék őrei az elköszönéskor egy szál tulipánnal „bókoltak” a női járművezetőknek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Roadpol március 6. és 12. között Seatbelt elnevezéssel fokozott közúti ellenőrzés-sorozatot hirdetett, melyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. A rendőrség Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végzi e hét végéig.

– Figyelemmel vagyunk egyéb vétkek és mulasztások iránt, ám ezúttal elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgáljuk a kollégáimmal – válaszolt hírportálunknak érdeklődésére Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerdán, az egyik szolnoki ellenőrzési pontnál.

– Nem a büntetés a célunk, hanem a figyelemfelhívás. Egy nemzetközi felmérés szerint a magyar járművezetők kilencven százaléka használja a biztonsági öveket az első üléseken, és csupán hatvan százaléka a hátsókon. Azonban a legsiralmasabb, legalacsonyabb szám a gyermekbiztonsági- és magasító ülések esetében rontja a statisztikát. Itt javulást nem a rendőrök, hanem a felelősen gondolkodó felnőtt járművezetők, köztük szülők és nagyszülők érhetnének el – szögezte le az osztályvezető.

– Évtizedek óta van jogosítványom, és mióta kötelező, én sohasem mulasztottam el bekötni magamat – felelt dr. Sándor Erzsébet zagyvarékasi fogorvos érdeklődésünkre, miután a rendőrök az esetében is befejezték a biztonsági öv használatára is irányuló ellenőrzést.

Jómagam mindenkinek javaslom, hogy kösse be magát, és figyelmeztesse erre utasait is. Lehet, hogy nem leszek népszerű, de vállalom azt a kijelentésemet, hogy akár sűrűbben is lehetne közúti ellenőrzéseket végezni, mert azzal talán elejét vehetnénk az elkerülhető közlekedési tragédiáknak

– mondta Erzsébet.

A szerdai ellenőrzési pontokon a munkájukat végző közlekedési rendőrök a hölgyvezetőket egy szál tulipánnal köszöntötték nőnap alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában