Bűntett

2023.03.20. 19:55

Már azelőtt elfogták a miklósi tolvajt, hogy kiderült volna, mi szárad a lelkén

Bár a gyanúsított szempontjából jól indult az akció, végül csúnya lebukás lett belőle.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vémi Zoltán

Középkorú férfi ment be egy törökszentmiklósi családi ház udvarára március 18-án 8 és 9 óra között. A hívatlan látogatónak megtetszett a teraszon álló, lezáratlanul hagyott robogó, ezért úgy döntött, hogy ellopja – olvasható a police.hu-n. A 35 éves férfi épp a Teleki László út és Dobos út kereszteződésénél tolta a járművet, amikor rendőrökbe botlott. Kérdésükre nem tudta hitelt érdemlően igazolni a robogó tulajdonjogát. A férfi percekkel később azonban elmondta, hogy honnan vitte el a segédmotoros kerékpárt. Így alakult ki az a helyzet, amikor hamarabb derült fény a bűncselekmény elkövetésére, mint ahogy azt a sértett észlelte volna.

Az egyenruhások előállították a jogsértőt a helyi rendőrkapitányságra és lopás elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. 

Kiderült, a terhelt korábban megvalósított vagyon elleni bűncselekmények miatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, azonban ennek szabályait megszegte.

Gyanúsított kihallgatást követően a nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A rendőrök a lefoglalt járművet a tulajdonosnak visszaadták.

A robogót a rendőrök visszajuttatták a tulajdonosához
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában