Bűnmegelőzés

2023.03.31. 11:09

Miért dőlünk be az átveréseknek? A romantikus csalók módszereiről is hallhattak a mezőtúri szépkorúak

Kunmadaras és Berekfürdő között történt a baleset.

Szoljon.hu

A rendőrök hasznos információkkal látták el az időseket

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyenruhások bűnmegelőzési előadássorozattal kívánják felhívni a figyelmet az online térben elkövetett csalásokra. 

Az irányított beszélgetésre első alkalommal március 30-án Mezőtúron, a Művelődési Ház Jurta termében került sor, melyen közel 100 – jellemzően szépkorú – érdeklődő hallhatott az elkövetők módszereiről. A szervezésben a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. volt a kezdeményezők segítségére.

A Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes által vezetett beszélgetésen, Baranyiné Fodor Zsuzsa rendőr őrnagy és Koncz Ilona klinikai és pedagógiai szakpszichológus tolmácsolásában hallhattak a résztvevők az online vásárlások veszélyeiről, a bankok nevében telefonáló és a romantikus csalók módszereiről. Az előadók a közönség bevonásával igyekeztek választ találni arra, hogy „Miért dőlünk be?” csalóknak és hogyan tudjuk elkerülni azt, hogy áldozattá váljunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában