Kegyetlenség

2023.04.29. 18:54

A plébánia udvarán vertek agyon egy kiskutyát Jászkarajenőn

Állítólag még az utcán is hallották a helyiek a kiskutya nyüszítését. Jászkarajenőn a plébánia udvarán verték agyon az állatot. A rendőrség nyomoz az ügyben, az önkormányzat is megszólalt.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Brutálisan kivégeztek egy kiskutyát a Pest vármegyei Jászkarajenőn – jelent meg a szörnyű hír a Ripostban

A hírportálnak Csörnyei István, a Soul in Soul – Lélek a lélekben állatvédő alapítvány egyik segítő munkatársa számolt be az esetről. 

Péntek reggel történt ez a tragédia – mesélte az állatvédő a Ripostnak. 

Az egyik barátom értesített, ő éppen a szemben lévő boltban vásárolt, amikor meghallotta a kiskutya szívszaggató nyüszítését. Tudja, hogy állatvédő vagyok, így szólt és azonnal a helyszínre siettem én is. Amikor az ismerősöm odaért, borzasztó látvány fogadta – folytatta. Közben hívták a rendőrséget, visszatartották a férfit, hogy ne menekülhessen el. Egy tetőléccel esett neki az állatnak – mondta István.

„Az egész plébániát beterítette a vér, ugyanis az állat menekült előle.” Végül az ottani kukába dobta a tetemet, de a rendőrség miatt később vélhetően egy ismerősével elvitethette, hiszen mire odaértem, már nem volt benne – mondta.

Itt verte agyon a kiskutyát a férfi, még látszanak a szörnyűség nyomai
Forrás: ripost.hu

Ahogy a Ripost oldalán olvasható, egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért eshetett neki az állatnak, de az biztos, hogy a rendőrség elvitte kihallgatni.

„A plébánosnak van két kutyája. Beszéltem vele az ügyről és azt mondta, hogy az egyik állat éppen tüzel. Lehet, hogy a kiskutya hozzá akart bejutni – mondta az állatvédő.

A rendőrség a Ripost megkeresésére válaszolva közölte: a ceglédi rendőrök egy 42 éves jászkarajenői férfit elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. Vele szemben állatkínzás gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Az üggyel kapcsolatban az önkormányzat közösségi oldalán reagált. Ahogy az a Jászkarajenő Község Önkormányzata oldalon olvasható: „Sajnálattal értesültünk az incidensről, mely sok ember felháborodását váltotta ki. Az ügy kivizsgálása az önkormányzat és a rendőrség részéről folyamatban van, ez idő alatt további tájékoztatást nem áll módunkban adni – írták az illetékesek.

A férfi egy tetőléccel esett neki az állatnak
Forrás: ripost.hu

A Soul in Soul – Lélek a lélekben állatvédő alapítvány tagjai mécseseket gyújtottak a parókia előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában