Kunszentmárton

2023.04.28. 06:55

Olcsó tűzifát hirdettek, közel húszmillió forinttal rövidítették meg áldozataikat

Olcsó tűzifát kínált egy társaság a közösségi oldalon, mellyel több millió forintot csaltak ki a sértettektől. Az elkövetők akár börtönbe is kerülhetnek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonhárom éves nő és négy társa ellen nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás-, valamint pénzmosás bűntette miatt. 

„A vádirat szerint a 23 éves pécsi nő és 20 éves élettársa 2021 júliusától kezdődően 2022 januárig a Facebook közösségi portálon különféle álneveken olyan valótlan tartalmú hirdetéseket tett közzé, amelyekben tűzifát kínáltak vásárlásra. A hirdetésre telefonon jelentkező sértetteknek a tűzifa kiszállítását a teljes vételár előzetes kifizetéséhez kötötték, mellyel a több mint nyolcvan tévedésbe ejtett sértettől összesen több mint 16 millió forintot csaltak ki" – tájékoztatta hírportálunkat dr. Lánczi Rajmund. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy tevékenységük segítésére a pár férfi tagja két férfit, míg nő tagja további egy férfit bírt rá arra, hogy saját nevükre különböző pénzintézeteknél számlát nyissanak, ahová a sértettek a tűzifa vételárát átutalták.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést indítványozott. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában