Vandalizmus

2023.05.09. 18:00

Idegesítette, ezért szétverte a térfigyelő kamerát a tiszabői férfi

Több százezer forint kárt okozott pár suhintással egy férfi Tiszabőn, amikor "idegében" tönkretett egy térfigyelő kamerát.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Police.hu

Múlt hét kedd hajnalban egy helyi lakos Tiszabőn, a Béke utca és a Vásártér utca közötti oszlopra kihelyezett térfigyelő kamerát vert szét egy körülbelül 3 méter hosszú, 5 centiméter átmérőjű faággal. Legalább ötször ráütött, amitől a kamera üzemképtelenné vált. Annak ellenére, hogy a készülék megrongálódott, még felvette a csapkodó férfit, így a helyi rendőrök személyismeretüknek köszönhetően azonosították a feltételezett elkövetőt, és hétfőn előállították a Kunhegyesi Rendőrőrse. A gyanúsítottként kihallgatott 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét azzal indokolta, hogy idegesítik a kihelyezett térfigyelő kamerák, ahogy fogalmazott: „felvesznek mindent, amit csinálok”.

A rendőrök megállapították, hogy a Karcagi Rendőrkapitányság korábban már körözését rendelt el a férfi ellen meg nem fizetett szabálysértési, valamint helyszíni bírság miatt, ezért átszállították a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe

– tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, a Karcagi Rendőrkapitányság garázdaság, valamint rongálás miatt folytat eljárást a könnyen dühbe guruló férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában