Rablás

2023.05.18. 18:09

Tartozásra hivatkozva verte meg ismeretlen áldozatát egy ladányi férfi

A gyanúsított tartozásra hivatkozva bántalmazott egy számára ismeretlen férfit az újszászi vasútállomáson. Az egyenruhások a bejelentéstől számított öt órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt.

Kovács Berta

A rendőrök a kevés információ ellenére is gyorsan elfogták a rablással gyanúsított férfit

Forrás: Police.hu

Szerdán 18 óra után egy férfi az újszászi vasútállomáson területén pénzt kért egy tápiógyörgyei férfitől, aki a kérést megtagadta. A gyanúsított emiatt veréssel fenyegette a sértettet, majd ököllel a vállán megütötte. A bántalmazott ennek hatására 500 forintot adott át az agresszív jogsértőnek, aki kevesellte a pénzt, ezért arcon csapta a sértettet. Időközben odaérkezett a tápiógyörgyei férfi sógora is, aki, hogy mentse rokonát, további 5000 forintot adott át a vélt tartozás fejében a fenyegetőző illetőnek. A bűncselekményt a vonat megérkezése szakította meg, amire a sértett felszállt és hazaérve, tápiógyörgyei otthonából tette meg feljelentését.

Annak ellenére, hogy a szolnoki nyomozók meglehetősen kevés információval rendelkeztek az elkövetőről, bravúros felderítéssel, a bejelentéstől számított öt órán belül azonosították a gyanúsítottat – tudtuk meg Sipos-Kácsor Andrea rendőr alezredestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A 31 éves jászladányi férfi hamarosan a rendőrségi kihallgatóban vallott cselekményéről, bár a kihallgatásakor a bántalmazást tagadta. Továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy tartozott neki az általa egyébként nem ismert férfi. A nyomozó hatóság a férfit rablás bűntett elkövetésével gyanúsítja, ezért őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában