Bűntett

2023.06.15. 07:30

Busszal ütközött, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott egy besenyszögi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfivel szemben segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt – értesültünk a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztályától.

Mészáros Géza

A busz az ütközést követően

Forrás: Police.hu

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, egy besenyszögi férfi március 21-én délután Szolnokon, a József Attila úton a záróvonalat átlépve, szabálytalanul váltott sávot és ekkor érintőlegesen összeütközött egy jobbra kanyarodó helyi járatos autóbusszal.

Az autóbusz vezetője már vészfékezéssel sem tudta elkerülni a balesetet. Az autóbusz vészfékezése és ütközése miatt egy női utas a kapaszkodó korlátnak esett és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A balesetet okozó férfi annak ellenére, hogy a járművek ütközését észlelte – mivel elmondása szerint pánikba esett – a helyszínről megállás nélkül a városközpont felé elhajtott, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetből kifolyólag bárki megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában