Vesztegetés

2023.07.18. 11:34

Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak egy szolnoki orvost, közel 40 millió forintot találtak nála

A gyanú szerint 41 alkalommal fogadott el a betegeitől pénzt az a szolnoki orvos, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten értek, majd gyanúsítottként hallgattak ki a napokban.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten érték azt a szolnoki orvost, aki hálapénzt fogadott el a kórházban nyújtott ellátásért annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendőrök készpénzt tartalmazó borítékokat is lefoglaltak
Forrás: Police.hu

– A gyanú szerint az orvos május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le – tájékoztatott Sipos-Kácsor Andrea, vármegyei rendőrségi szóvivő.

Közel 10 millió forint értékű valutát is találtak a rendőrök
Forrás: Police.hu

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és a későbbiekben indítványozzák letartóztatását. Az eljárás során a vesztegetői oldalon is további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat a nyomozás során folyamatosan együttműködik a felderítés érdekében – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában