Még tart a kárelhárítás

2023.07.09. 16:48

Helyszíni fotók: rovarirtó szerrel teli vagonokkal siklott ki egy tehervonat Kétpónál – galériával

Egy tehervonat több kocsija is kisiklott vasárnap Tiszatenyő és Mezőtúr között, szerencsére a balesetben senki sem sérült meg. Több vagonban veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölőszer volt, emiatt a környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk.

Szoljon.hu

A tűzoltók, a rendőrök és a mentők is nagy erőkkel vonultak a baleset helyszínére

Fotó: Mészáros János

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 12 vagonból álló tehervonat hat kocsija eddig ismeretlen ok miatt kisiklott vasárnap 12 óra 30 perc körül Kétpónál.

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy egy vasúti átkelőnél történt a baleset. A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölő szert szállított.

A vasúti balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi tűzoltókat riasztották, a helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi mobil labor is. A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk.

A Mávinform tájékoztatása szerint az utasokat Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbuszok szállítják.

Információink szerint a MÁV hamarosan sajtótájékoztatót tart a helyszínen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában