Szoljon Insta

2023.07.09. 13:26

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat Tiszatenyő és Mezőtúr között

Kisiklott egy tehervonat több kocsija vasárnap dél körül Tiszatenyő és Mezőtúr között a békéscsabai vonalon – adta hírül a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóosztálya. A felborult vagonok közül kettő veszélyes rovarölőszert szállított.

Mészáros Géza

Forrás: Police.hu

Frissítés, 14:44

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy egy vasúti átkelőnél történt a baleset. A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölőszert szállított – írták.

A balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is.

Frissítés, 14:25

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a baleset miatt a Budapestről induló vonatok csak Szolnokig közlekednek, az utasok onnan a Debrecenbe tartó InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz jár.

A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklóson újra át kell szállniuk.

A Tiszatenyőre utazók a szentesi vonatokat vehetik igénybe.

Frissítés, 14:05

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a tizenkét vagonból álló tehervonat hat kocsija siklott ki Kétpónál. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Hozzátették: személyi sérülés szerencsére nem történt.

Korábban írtuk:

A sajtóügyelet közlése szerint a veszélyes anyagot szállító tehervonat egyik kocsija menet közben „ugorhatott le” a sínről. A szerelvény Kétpónál vesztegel.

Személyi sérülés nem történt, a veszélyes anyagot jelenleg is rakodják át, a műszaki mentés is zajlik.

A Mávinform közlése szerint a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen nő a vonatok menetideje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában