Szoljon Insta

2024.03.30. 18:00

Szinte elolvadtak a szolnoki látogatók a több mint ezer kutyától. Önnek hogy tetszenek?

Ezernél is több szépséges állat futkározott szombaton a szolnoki Tiszaligetben rendezett kutyakiállításon.

Rózsa Róbert

Bulldogok, tacskók, rottweilerek, schnauzerek, agarak és még számtalan fajta kutya vette birtokba hétvégén a Tiszaligetet. Az állatokat az idén hatodik alkalommal megrendezett CAC kutyakiállításra hozták el gazdáik a pazar időben, remek hangulatban rendezett mustrára.

Ezernél is több kutyát neveztek gazdáik a szolnoki kutyakiállításra
Fotó: Mészáros János

– Mindenféle kutya versenyzett, nagyjából tíz csoportban, például pásztorkutyák, őrző-védők, terrierek is – mondta el hírportálunknak a szervező Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetsége Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesületének elnöke. Dani Dániel József kifejtette, a kétnapos, összfajtás, nemzeti kutyakiállításon a Nemzetközi Kinológiai Szövetség által elismert kutyafajták közül mindet lehetett nevezni. Mint mondta, a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének égisze alatt tavasztól őszig az ország valamely részén mindig van hasonló rendezvény, Szolnokon szombaton a hatodik, vasárnap a hetedik ilyen napot tartják.

– Ezúttal 1100 kutyát neveztek, és 130 kutyafajta van jelen Szolnokon. Délelőttönként fajtabírálatokat tartanak, azok győztesei versengenek délután, így jutunk el a kiállítás három legszebb kutyájáig – sorolta az elnök, hangsúlyozva, ezek mellett is számos csoportversenyt tartanak, így a kiállítók között több száz trófea talál gazdára a hétvégén.

Hozzátette, a mustrán nemzetközi bírák ítéltek, akik nagyon pozitívan látták a rendezést, ezért nagy valószínűséggel egy-két éven belül nemzetközi kiállításra is nevez majd Szolnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában