Szoljon Insta

2024.02.17. 15:43

Árvízvédelmi készültség: friss szolnoki fotók a medréből kilépő Tiszáról - videóval

Szombat reggeltől már elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Közép-Tiszán. Hírportálunk friss fotói is arról tanúskodnak, hogy egyre inkább kilép a medréből a Tisza.

Szoljon.hu

Az elmúlt két hónapban ez a mostani már a sokadik árhullám a Közép-Tiszán

Fotó: Nagy Balázs

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza-tó menti védvonalak után újabb tiszai védvonalszakaszon a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szombat reggel hat órától.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg a figyelőszolgálat a Tisza mentén Tiszafüredtől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszra terjed ki, összesen 311 kilométer hosszan.

Mint arról hírportálunkon is beszámoltunk, az elmúlt két hónapban ez a mostani már a sokadik árhullám a Közép-Tiszán. A folyó felső szakaszain már apadás figyelhető meg, térségünkben azonban még mindig emelkedik a vízszint. A Kötivízig előzetes adatai szerint a folyó Szolnoknál 21-én tetőzhet majd, mégpedig nagyjából 720 centiméteres vízállássa, ami azt jelenti, hogy a szolnoki Mentetlen üdülőövezet mélyebb fekvésű részeit is elöntheti a Tisza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában