Ellenőrzések

2023.07.17. 14:00

Közel 600 gyorshajtót füleltek le a jászkunsági rendőrök egy hét alatt

Több mint félezer gyorshajtó, huszonöt ittas járművezető és sok-sok szabálysértés – ilyen szomorú mérleggel zárták a múlt hetet a vármegye rendőrei.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közutakon 17, míg vízen 8 ittas vezetővel szemben kezdeményeztek eljárást múlt héten a Jászkunság egyenruhásai. A közlekedésrendészek 578 gyorshajtót mértek be a vármegye útjain, valamint 12 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek. A rendőrök 266 kerékpárost ellenőriztek, ebből 42 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vezetők kiszűrésére. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott, nem vezethet gépi, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem! Felhívjuk továbbá a közlekedők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a közlekedési szabályokat – hangsúlyozta Sipos-Kácsor Andrea alezredes, sajtóreferens.

Hozzátette, a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrök folyamatosan hajtanak végre különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat és a balesetek számának csökkentése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában