Tűzesetek

2023.09.12. 10:26

Csak a jászkunsági tűzoltók gyorsaságán múlt, hogy nem lett óriási baj: két kombájn is lángokban állt

Két kombájn is kigyulladt hétfőn vármegyénkben. A tűzoltók mindkét esetben megfékezték a lángokat.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Napraforgó aratása közben keletkezett tűz egy kombájn szecskázójában hétfő délután Rákócziújfalu külterületén. 

– A gép vezetője a tarló égésére figyelt fel, utána vette észre, hogy a kombájn is lángol – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy a gépben keletkezett tüzet a sofőr két porral oltóval igyekezett megfékezni, amit végül a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók oltottak el. 

– A később kiérkező szolnoki hivatásos egység a száz négyzetméteren égő tarló tüzét fojtotta el. A tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a learatásra váró napraforgóra – tette hozzá Németh Ádám.

Az eset után nagyjából negyven perccel Túrkevéről érkezett bejelentés, miszerint a város határában lévő egyik szántóföldön egy kombájn ferde felhordójában napraforgó izzott be, ami erősen füstöl. 

– A káresemény kockázatát növelte, hogy a kombájnban mintegy 350 liter üzemanyag volt. A mezőtúri hivatásos tűzoltók Túrkeve önkéntes egységével egy vízsugárral hűtötték vissza és takarították ki az izzó részeket, közben leürítették a gép magtartályát – részletezte a sajtószóvivő. Hozzátette: a tűzoltók ezenfelül a kombájn nyomvonalán találtak parázsló növényi hulladékot, amit szintén eloltottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában