Fellebbeztek a döntés ellen

2023.09.20. 17:45

Letartóztatták a kábítószert árusító jászladányi triót

A Jászberényi Járási Ügyészség ismét új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy három fős – egy férfiből és két nőből álló – jászladányi elkövetői társaság letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022-től mostanáig jászladányi lakóhelyén napi rendszerességgel árusított új pszichoaktív anyagot több személynek is. Az illegális szert a férfi és az egyik nő elkövető társa szerezték be, majd megállapodtak, hogy az értékesítést már hárman végzik a lakóhelyeiken. Az elkövetők az új pszichoaktív anyagot adagonként 1000 forintért árulták, de a férfi elfogadott pénz helyett szerszámokat és műszaki cikkeket egyaránt. A rendőrség a házkutatás során is talált tiltott szert náluk – részletezte a vármegyei főügyészség.

Mint megtudtuk, a járási ügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy a már több alkalommal is büntetett gyanúsítottak esetében – akik közül ketten visszaesőnek is minősülnek – a kiszabható büntetés mértékére is figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a nyomozás jelenlegi állásában a bizonyítás megnehezítésének veszélye is.

Az ügyészség szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsítottak esetében, akik magukat a bűncselekmény elkövetéséből tartották fenn, a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján szeptember 20-án elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsítottak és két védő is fellebbezést jelentett be, egy védő nem volt jelen, így végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

Amint arról korábban beszámoltunk, a jászberényi rendőrök fülébe jutott, hogy egy jászladányi férfi, annak párja, és egy nőismerősük kábítószert árulnak a településen. Kiderült, a füles helyesnek bizonyult. A jászsági rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA bevetési egységeinek segítségével szeptember 18-án, egy időben több helyszínen tartottak kutatást Dani és Fukszia nevű kábítószerkereső kutyákkal. A bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 51 éves férfit és 34 éves párját, valamint 33 éves női társukat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában